Help, ik heb Diabetes

Om jullie een beeld te geven hoe het proces bij mij is gegaan voordat ik de diagnose Diabetes kreeg wil ik graag deze blogpost maken.

Ik was namelijk vrij ‘oud’ toen ik de diagnose Diabetes type 1 kreeg. Vaak krijg je die diagnose namelijk al als je kind bent, ik niet!

Het is Juni 2019 wanneer ik uit het niets opeens moeite krijg met ademen. Ik woon net samen met mijn vriend. Na een aantal dokters-bezoekjes en heel wat medicatie was mijn zuurstof gehalte zo laag dat de dokter besluit dat ik per direct naar het ziekenhuis moet.
Daar word ik gelijk geholpen en wordt er besloten dat ik opgenomen moet worden. Eenmaal in het ziekenhuis wordt er bloed geprikt op van alles en nog wat.. Daar komt opeens een torenhoge bloedsuiker uit van 32! Normaal hoort een glucosewaarde tussen de 4-9 te zitten, dus dat was echt veel te hoog. In het begin dachten ze nog dat het door de Prednison kwam die ik slikte voor de benauwdheid. Een hoge glucose waarde is namelijk een bijwerking van dat medicijn. Na enkele dagen insuline spuiten vanuit het ziekenhuis krijg ik opeens mijn eigen Diabetes kit.. En is het duidelijk dat ik er niet meer vanaf kom. Vanaf dat moment ben ik officieel een diabetes patiënt. Het was voor mij enorm raar en schokkend want ik lag toch in het ziekenhuis omdat ik zo benauwd was? Opeens kreeg ik er een hele andere diagnose bij.

De benauwdheid blijft en ik lig aan het zuurstof en word een aantal keer per dag verneveld. Niemand weet waarom ik zo benauwd was. Uit eindelijk komt eruit dat het een astma aanval is, maar niet bekend waardoor die is ontstaan. Ook de Diabetes blijft natuurlijk.

Ik leer zelf insuline spuiten en mijn glucose meten, wat een hele rollercoaster was, want wat is het ingewikkeld om insuline te spuiten en het was (en is) nog steeds enorm zoeken naar de hoeveelheid eenheden die ik moest spuiten.

Het gaat dan ook met ups en downs, mijn glucose waarde blijft te hoog, maar mijn zuurstof gehalte is weer goed, dus ik mag naar huis.
Daar begint het pas echt, want vanaf dat moment moet ik op eigen benen staan en dealen met de diabetes en dagelijkse impact.

De doktoren gingen er eigenlijk vanuit dat het Diabetes type 2 is want dat komt wel vaker voor op latere leeftijd meestal bij ouderen maar ook wel eens bij jongvolwassenen. Niets is minder waar. Het is Diabetes type 1 en ik kom er dus echt niet meer vanaf en mijn alvleesklier is gewoon kapot.

Gelukkig komt er een Freestyle Libre op de markt en krijg ik die in mijn arm. Dat ding zorgt ervoor dat ik niet meer steeds in mijn vinger hoef te prikken maar ik met mijn telefoon kan scannen wat de glucose waarde is. Wat een opluchting, want mijn vingers waren enorm kapot van het vele prikken.

Vanaf dat moment is de dagelijkse strijd met Diabetes begonnen.

Samen met mijn vriend in het ziekenhuis

Dit is mijn verhaal rondom hoe ik Diabetes kreeg. Later wil ik hier meer posts aan wijden, maar voor nu is dit het.

Liefs, Irene.

Published by Irene Désirée

Mijn naam is Irene Désiréé, net zoals op de website. Ik ben 27 jaar, woon samen met mijn verloofde Koen en we hebben 2 katten Ace en Molly ook hebben we een geweldige hond, Pip!

3 thoughts on “Help, ik heb Diabetes

  1. Lieve en sterkte nicht. Wat heb ik een bewondering voor je!! Dat je uit alle tegenslagen iets moois wilt halen en dat durft te delen! Terecht dat ook jouw verhaal verteld wordt en ik hoop dat je andere meiden/ jongens kan inspireren en steunen. Ik ben enorm trots op je! XX je nicht

    Liked by 1 person

  2. Poeh wat heftig om dit weer terug te lezen! Ik ben zo enorm trots op jou! Jij bent zo’n doorzetter, daar heb ik enorm veel respect voor!!<3
    En dan ook nog deze heftige periode zo goed kunnen omschrijven, talentje hoor 😀

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: